2011. június 27., hétfő

DOLLLÁR ÉS AZ EURO UTÁN JÖN AZ AMERO?

A híreket böngészve az ember gyakran talál különféle teóriákat, magyarázatokat. Sokan sokféleképpen látják, vagy magyarázzák például az aktuális eseményeket, illetve azok vélt, vagy valós összefüggéseit. Természetesen nem hivatásos politikai elemzők, vagy (futtatott, jól ismert, agyonreklámozott) szakemberek írásaira gondolunk, hiszen az egyszerű embereknek, a civil polgároknak is lehet kiforrott, esetenként megszívlelendő véleménye, hozzá szólása. Ma már (szerencsére) nemcsak a kiválasztottak, a hivatásosak, hanem bárki, aki az internet országokat összekötő útjain barangol, véleményt tud alkotni, mondani és ezt el is tudja juttatni másoknak. Egy ilyen érdekes véleményt, hozzászólást olvashatunk lentebb, a network „hírszerkesztők és hírolvasók” közösségének weboldaláról.

Szétesés alatt a dollár- és az eurozóna - jön az amero

Ez itt most kivételesen nem hír és nem is hírháttér. Ne vedd készpénznek amit alább olvasol. Annál érdekesebb viszont a cikk gondolatmenetének holisztikus, teljességre törekvő látásmódja és objektivitása. Bár csak a vezető politikusaink is ilyen látásmóddal közelítenének a napi és távolabbi eseményekhez...

Jó eséllyel megjósolható, hogy pár éven belül megszűnik az euro. Teszem hozzá, hála Istennek! A pénzügyeket irányító, a háttérben meghúzódó elnyomók, pár évtizede elhatározták, hogy a teljes Földön átveszik a pénzkibocsájtás jogát és ezen keresztül gyakorolják a hatalmukat, rabszolgasorba döntve ezzel a világ népeit. Ne feledjük Nathan Rothschild híres mondását is: "Add a kezembe egy ország pénzkibocsátásának jogát, s én nem törődöm vele, hogy ki hozza a törvényeit". Elsőként elvették az európai nemzetek pénzkibocsájtásának a jogát létrehozva az euro-t.

Nathan Rothschild: "Add a kezembe egy ország pénzkibocsátásának jogát, s én nem törődöm vele, hogy ki hozza a törvényeit".

Második lépésként tervezik bevezetni az amerikai kontinensen az egységes fizetőeszközt, az amerot. Az amero bevezetésére több verzió van. Mivel a dollár, speciális helyzete miatt – a világ pénzkészletének 90%-a dollár - problémák merülhetnek fel a bevezetésekor, ezért különleges forgatókönyvek várhatók.

Az új pénz azért kell, hogy az USA megszabadulhasson iszonyatos mennyiségű adósságától. A GlobalEurope Anticipation Bulletin 2008 októberében körbeküldött körlevele szerint a dollár a közeljövőben megszűnik létezni, amikor régi (a mostani) USA dollár körülbelül 90%-ot veszít az értékéből, melyhez képest az 1929-es tőzsekrach csak bolhacsípésnek tűnik, mivel az USA kormányának jelenlegi adóssága 10 trilliárd dollár. Ennek még csak a kamatait sem képes már az USA törleszteni.

Amikor mi magyarok fizetjük az uzsorát évről évre és Orbán szabadságharcot vív az adósság ellen, az USA nem fizeti még a kamatokat sem! Amikor a folyamat fenntarthatatlanná válik, egy szép napon a FED (a magánkézben lévő amerikai jegybak) ebédidőben bejelenti, hogy a dollár immáron semmit sem ér.

Az emberek őrülten rohannak majd, hogy a dollárt kivegyék, és más pénznemekre átváltsák. Egy órán belül a bankok bezárnak. Kirendelik a katonaságot, hogy az éppen csak felocsúdott amerikai lakosságtól az aranytartalékot megvédjék. A lakosság nem tehet majd mást, mint elfogadja az AMERO és az Észak-Amerikai Unió bejelentését.


Tervek az Észak Amerikai Unió - melynek tagjai a jelenlegi USA, Kanada, Mexico - közös pénzére.

Amerikai gúnyrajz a leendő Union of North Amerika lobogójáról, mely a jelenlegi USA, Kanada és Mexico zászlójából áll.

Természetesen ennek fontos része, hogy az emberek félelemben kell, hogy éljenek. Ehhez szükséges persze a terrorizmussal való fenyegetés és ezért kellett 2001.09.11.-e is. Ezért lettek kitalálva Szaddam nem létező tömegpusztító fegyverei, most éppen Iránon a sor. Az embereknek rettegniük kell, hogy ne gondolkodjanak.

Egy dolog odázhatja el az amero bevezetését, amennyiben addig az Európában bevezetett közös pénz, az euro megbukik. Márpedig erre jó az esély, mert a közös pénzbe bele van kódolva a bukása is. A rendszer tudniillik fenntarthatatlan!

A „gazdagabb” országok úgy érzik, hogy ők fizetik meg a „szegények” adósságait. A szegényebb országok meg úgy érzik, hogy nincs esélyük a gazdagok mellé felzárkózni. Mindkét állítás igaz, ebből kifolyólag igazságtalan. Most éppen a görögöket fosztják ki mindenükből. Az uzsorakölcsönért cserébe nagyszabású privatizációt kérnek tőlük.

Akié a pénzkibocsátás joga az előbb utóbb az uzsora miatt az adós minden vagyonára ráteszi a kezét. Ez folyik most. Európában viszont igen nagy nemzetek ellenállása.


Míg nálunk, magyaroknál, ügyesen ment a megosztás és el vagyunk foglalva egymás kommunistázásával és fasisztázásával, addig más népek éppen próbálják lerázni a rabigát.

Matolcsy György éppen most kijelentette, hogy 10 éven belül csatlakozni tudunk az eurozónához. Köszönjük miniszter úr! Kérjük sok mindenen dolgozzon, de ezen ne. Először is a közös pénz a teljes nemzeti gazdaság feladását jelenti, és tartományi szintre való süllyedést. Ez ellentétes mindazzal, amit most Orbánnal együtt a gazdasági szabadságharc címszó alatt hangoztatnak.

Remélem ez a szabadságharc nem egy hazudtunk éjjel és hazudtunk nappal effektus a mi megtévesztésünkre. Ha ugyanis gazdasági szabadságharcot vívunk, annak nem lehet semmiképpen sem a célja az euro. Ez egy óriási ellentmondás! Nagyon fontos lenne, hogy kiderüljön az igazság, hogy most miért mondja ez Matolcsy.


Két dolog lehet. Nem akar eurot és ez a nyilatkozat csak porhintés a pénzügyi világnak. Akar eurot és a gazdasági szabadságharc csak porhintés a magyar népnek. Nem mindegy, ugye?

Az eurozóna most recseg-ropog. Szerencsétlen görögökön verik el éppen most a port. Elveszik (privatizálják) mindenüket és mikor ott állnak pucéran, kirabolva, akkor adnak nekik kölcsönt, hogy a kamatokat tudják fizetni. Természetesen sohasem fogják tudni ők sem visszafizetni az uzsorát, akárcsak mi. A következmény látható. Lázadás, polgárháború. Ennek érdekében erősítik meg egyre jobban a központi erőszakszervezeteket.

A pénzemberek kezében van az ENSZ és a NATO is. Minket meg időről időre félelemben tartanak. Mikor éppen egy kicsit megnyugodnánk, kitör egy aktuális világvége...