2011. június 24., péntek

„A terror vallásának” nevezte az iszlámot az izraeli kormányfő fia


Nem az első botránya volt

A MagyarNemzet és több más magyarországi napilap és internetes portál is beszámolt róla, hogy az izraeli miniszterelnök fia ismét botrányba keveredett, amikor a „terror vallásának” nevezte az iszlámot. A Netanjahu csemete tavaly azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy nem jelent meg az előírt időben az katonai egységénél, és felettesei többszöri próbálkozás ellenére sem tudták őt elérni. Tíz nap zárták csak el, holott mások ennél sokkal keményebb büntetést kaptak volna. A kommentátorok egyébként megjegyzik, hogy Jair - apjával ellentétben, aki egy elit harci egységben töltötte el a kötelező katonaéveket – a Netanjahu fiú csupán az izraeli hadsereg szóvivőjének irodájában teljesít katonai szolgálatot.
 
„A terrornak van vallása, mégpedig az iszlám” - idézi a Haaretz nevű lap Jair Netanjahut, aki ezt márciusban írta, amikor a megszállt Ciszjordániában megöltek egy zsidó családot. Két palesztint vád alá helyeztek a fiatal házaspár és három gyermekük meggyilkolása miatt.
A Haaretz szerint a bejegyzés két órával azt követően eltűnt, hogy a lap választ kért a miniszterelnök hivatalától. A 19 éves fiú éppen katonai szolgálatát tölti az izraeli hadsereg sajtórészlegénél.
David Simron, a család ügyvédje nem cáfolta a jelentést, de úgy vélte, hogy „egy tizenéves megjegyzését nevetséges és cinikus dolog felhasználni”.
Az ügyvéd még hozzáfűzte, hogy a fiatalabbik Netanjahu fiú „egy nem hivatalos fórumon adott hangot véleményének” és Jair „mindenkit tiszteletben tart, és kész arra, hogy békében éljen Izrael összes lakosával”.

A Netanjahu fiú azt is írta, hogy a palesztinoknak soha nem volt államuk, és reméli, hogy „nem is lesz”. Továbbá megjegyezte, hogy „nem minden muszlim terrorista, de minden terrorista muszlim”.
Egyébként maga a kormányfő előszeretettel él a közösségi honlapok nyújtotta kommunikációs előnyökkel, politikai üzeneteit gyakorta teszi közzé a Facebook és a youtube honlapján.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése