2011. december 6., kedd

Magyar szerelme miatt nem fizetik Mohamed pécsi oktatását



PÁLYAMÓDOSÍTÁS



Húsz éve végzi az orvosi egyetemet Pécs egyetlen arab gyros-sütödése: harmadéves medikusként 1993-ban jött Magyarországra, de magyar lányt vett el, ezért jemeni szülei nem támogatták tovább - írja a borsonline.hu.
(2011.12.05. 12:00 )


Mohamed Al-zuhirinak anyagi okok miatt félbe kellett szakítania az orvosi egyetemet. 1994-ben egy levelet kellett feladnia, amikor is tragikus hirtelenséggel szerelmes lett a postás kisasszonyba.
– Amikor bejelentettem a szüleimnek, hogy megnősülök, vége volt mindennek. Apám konok ember, levette rólam a kezét, egy fillért sem küldött többet, és tíz évig nem is beszélt velem, mert ő azt akarta, hogy a hagyományok szerint a faluból válasszak nőt magamnak – mondta lapunknak a most 42 esztendős Mohamed Al-zuhiri. 
Már 1995 óta orvos lehetne a jemeni férfi, de szerelme miatt a gyros-sütőnél ragadt
Fotó: Fóris Gábor
Mohamed Jemenben nőtt fel értelmiségi családban, édesapja katonai bíróként, édesanyja bankigazgatóként dolgozott, így fiuk bejárta Európát, mielőtt Pécsett kötött ki.
Mohamed abbahagyta a tanulmányait, saját lábára állt: árulni kezdett az első pécsi gyrososnál, amelynek most már ő az üzemeltetője.
– Szeretem a munkám, de igazából orvos akarok lenni. Már csak egy év van hátra, de ehhez sok pénz kell, mert nagyon drága az egyetem. Van egy 12 éves lányom és egy 8 éves fiam, így nehéz félretenni a tanulásra – mondta Mohamed, aki jelenleg utolsó tanévére gyűjt. A Pécsi Tudományegyetem orvosi karának angol nyelvű képzése évi négymillió forintba kerül, sokáig nem várhat, mert tanulmányait csak két évre tudja felfüggeszteni.
F. G.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése