2011. június 18., szombat

Életet mentettek a szomáliai kalózok?


Ilyen se volt még..

Miután egy szomáliai kalózok által elrabolt hajó lángra kapott a kalózok kimentették a hajó tizenkilenc fős legénységét - közölték csütörtökön helybeliek és maguk a kalózok. 

 

A panamai lobogó alatt közlekedő és az Egyesült Arab Emírségek tulajdonában lévő MV ORNA teherhajót tavaly december 20-án rabolták el a kalózok a Seychelle-szigetektől körülbelül 650 kilométerre északkeletre. Egyelőre nem tudni, mi okozta a fedélzeten keletkezett tüzet. A rakomány és a hajómotor sértetlen maradt, de a személyzeti laktér teljesen megsemmisült - közölték a kalózok. A rablók a 27 ezer tonnás hajó legénységét egy közelben lévő, szintén általuk elfoglalt hajóra vitték át. 
"Mindent megtettünk, hogy eloltsuk a tüzet (...) de nem sikerült - mondta egy magát Adamnek nevező kalóz a Reuters hírügynökségnek. - A teljes személyzetet megmentettük." A szomáliai kalózok általában kereskedelmi hajókat rabolnak el, amelyeket a váltságdíj kifizetéséig az általuk ellenőrzött part menti városok közelében tartanak. A hajókért gyakorta több millió dollárt is elkérnek, ami - a külföldi haditengerészet járőrözése ellenére - jövedelmező üzletet jelent számukra.
Forrás: hírszerző
Mai és régi kalózokról szóló egyéb írások: 
http://www.google.com/hostednews/epa/article/ALeqM5jTJxeD_PNLUD2ZEvfiCMZjTAv2qg?docId=20110615%3AMTI%3AK0132

http://www.hir24.hu/tudomany/2011/06/17/granatokkal-dobalozott-feketeszakall/~~tech-tud

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése