2011. június 21., kedd

A Magyarok Világszövetsége és a Magyarok Szövetsége tárgyalásairól


A Magyarok Világszövetségének székházában Patrubány Miklós elnök – Rácz Sándor tiszteletbeli elnök társaságában – májusban fogadta a Magyarok Szövetsége küldöttségét, Benis Miklós elnököt és Molnár V. József magyarságkutatót, a szervezet szakrális vezetőjét. A találkozón, amely Benis Miklós kérése nyomán jött létre, megbeszélték azokat a feszültség-gócokat, amelyek két éve lehetetlenné tették az együttműködést.

A hetven éves Magyarok Világszövetsége 2007-ben és 2008-ban teljes anyagi, erkölcsi és intézményi támogatásban részesítette a később Magyarok Szövetsége nevet felvevő, Vukics Ferenc vezetése alatt szerveződő tömörülést. Döntő – forintmilliós nagyságrendű – támogatást nyújtott az első, 2008 augusztusában megtartott, bösztörpusztai Kurultáj megrendezéséhez, és jelentős pénzadománnyal segítette a barantások hagyományőrző-harcászati felkészülését. Kiadványaiban folyamatosan ingyenesen hirdette, világhálós televíziójában rendszeresen szólási lehetőséget biztosított, és székházát ismételten, ingyenesen rendelkezésre bocsátotta. A Magyarok VII. Világkongresszusán főszerephez juttatta.

Ennek ellenére, a később, 2008 őszén megalakult Magyarok Szövetsége teljesen elzárkózott a Magyarok Világszövetségével való együttműködéstől. 2009 márciusában, még az új szerveződés jogi bejegyzése előtt, mereven és indulatosan elutasították a Magyarok Világszövetségének azon kérését, hogy a két szervezet neve közötti, már akkor tapasztalható „áthallás” okozta sorozatos félreértések elkerülése végett, ne a Magyarok Szövetsége nevet vegyék fel. Az együttműködés akkor lehetetlenült el teljesen, amikor 2009 májusában, a Magyarok Világszövetsége Küldöttgyűlésének bemutatkozásra meghívott vendégeként, Vukics Ferenc minősíthetetlenül viselkedett, durván visszaélt vendégjogával: egy hozzá intézett kérdés nyomán ordítozva és kis híján tettlegességre vetemedve reagált, vérig sértve az MVSZ Kárpát-medencei küldötteit, az egész Magyarok Világszövetségét.

A kétórás tárgyaláson kiderült, hogy mindezen előzményekről egyedül Molnár V. József-nek nem volt tudomása.

Patrubány Miklós leszögezte, hogy a Magyarok Világszövetsége nem zárkózik el az együttműködéstől, ám azt megelőzően a Magyarok Szövetségének meg kell követnie a történtekért, és jóvátételt kell szolgáltatnia. Ezen túlmenően, a Magyarok Szövetsége ténykedésének első két esztendejét értékelve kifejtette: Az MVSZ álláspontja szerint a Magyarok Szövetsége, egyértelműen népi-nemzeti értékválasztásával és külsőségeivel, amelyeket ellentmondásokkal teli politikai vonalvezetéssel tetézett, zavart okozott a nemzeti elkötelezettségű szavazók körében, érezhetően gyengítve az ugyancsak népi-nemzeti programmal induló Jobbik esélyeit, ekképp jelentősen hozzájárulva a Fidesz két-harmados győzelméhez.

Ilyen, előre eltervelt forgatókönyv létezését látszik igazolni az MSZ alapítójának, Vukics Ferenc őrnagynak dezertálással felérő távozása a Magyarok Szövetsége mindennemű vezető tisztségéből, és az általa alapított szervezettől való elhatárolódása. Katonatiszt, akit visszavezényeltek?


A Magyarok Szövetségének képviselői kérték, hogy a két szervezet legalább Magyarország történelmi alkotmánya jogfolytonosságának helyreállítása ügyében működjék együtt. Tekintettel az ország és a nemzet súlyos állapotára, valamint abból az évszázadok során sokszorosan igazolt törvényszerűségből kiindulva, hogy Magyarország a jogfolytonosság megszakadása okozta válságon csak azután kerekedhet fölül, miután a jogfolytonosság helyreállítása megtörtént, a Magyarok Világszövetsége elfogadta, hogy a két szervezet alkotmányos elgondolásainak egyeztetésére, szakértői szinten tárgyalások kezdődjenek.

A későbbiekben az MVSZ elnöke kijelölte a Magyarok Világszövetségének szakértői tárgyaló testületét Bottyán Zoltán, az MVSZ Elnökségének póttagja, az Igazságot Európának! című petíció szóvivője vezetésével. A háromtagú testületnek, szakértői minőségben tagja Dr. Maczó Ágnes jogász, az Országgyűlés korábbi alelnöke, aki másfél évtizeddel korábban maga is készített egy új alkotmány-tervezetet, valamint Dr. Boór Ferenc műegyetemi tanár, a Fejér Szövetség elnöke, a Történelmi Alkotmányunkat Helyreállító Szövetség (TAHSZ) szóvivője.

A Magyarok Szövetségének tárgyalóbizottságát Dr. Bene Gábor vezeti.

A Magyarok Világszövetsége eljuttatta az MSZ vezetőinek azon anyagokat, amelyek az MVSZ alkotmánnyal kapcsolatos álláspontját tükrözik. Ezek a következők:

A Szent Korona országa – Alapelvek az alkotmányozáshoz http://mvsz.hu/sajtoszolgalat/20101001_szentkorona.html

Sarkalatos társadalomszervező javaslat

Üdvözlő bírálat Magyarország új alaptörvényéről


A Magyarok Szövetsége kidolgozta a maga alkotmány-tervezetét és a fennhangon hirdetett, de végül teljességgel elmaradt országos polgári engedetlenségi megmozdulás helyetti pótcselekvésként, 2009. október 25-én, látványos külsőségek közepette,700 fős, zászlós küldöttséggel átadta Sólyom László, akkori köztársasági elnök hivatalának, majd több tízezer  példányban terjesztette.  A bejelentés itt olvasható:  http://www.magyarokszovetsege.hu/content/magyarok-szoevetsege-orszagos-kueldoettsege-2009-oktober-25-en-delutan-atadta-koeztarsasagi- 


A szakértői tárgyalások 2011. június 16-án, a Magyarok Világszövetségének székházában elkezdődtek, a sajtónyilvánosság kizárásával zajlanak, és várhatóan egy hónapig tartanak.



7216/110619

2 megjegyzés:

  1. Pezsgő élet a magyar nemzetpolitikában
    http://kitekinto.hu/karpat-medence/2011/11/17/pezsg_elet_a_magyar_nemzetpolitikaban/
    Megalakult a Magyar Diaszpóra Tanács
    http://www.kultura.hu/main.php?folderID=911&articleID=319629&ctag=&iid=11
    Nemzetpolitikai kutatóintézet alakult
    http://www.nepszava.hu/articles/article.php?id=496757

    VálaszTörlés
  2. Megalakult a Magyarságtudományi Egyetem Szervező Bizottsága - adta hírül a MVSZ sajtószolgálata.
    Vasárnap, december 4-én a Magyarok Világszövetségének Bartók-termében tartotta alakuló ülését az MVSZ által kezdeményezett Magyarságtudományi Egyetem Szervező Bizottsága.
    Elfogadták a felkérést, és az alakuló ülésen jelen voltak:
    Dr. Aradi Éva India-kutató, egyetemi docens, Molnár V. József magyar néplélek kutató, Dr. Grandpierre Atilla fizikus, csillagász, egyetemi tanár, Dr. Bogár László közgazdász, egyetemi tanár, Dr. Darai Lajos filozófus, egyetemi docens, Dr. Drábik János, jogász, Dr. Tanka Endre tanszékvezető egyetemi tanár, Dr. Szilvay Csaba, zenepedagógus egyetemi tanár (Helsinki), Dr. Boór Ferenc műegyetemi kutató, Dr. Bakay Kornél régész, egyetemi tanár, Dr. Varga Tibor, jogász, Dr. Kállay István jogász, egyetemi tanár. Az MTE Szervező Bizottságának többi tagja, Dr. Gyárfás Ágnes, Dr. B. Nagy János (Namur), Dr. Hegedűs Loránt, Dr. Bencze Mihály (Brassó) és Dr. Szilvay Géza (Helsinki) nem tudott ezen az ülésen részt venni. Ők a következő tanácskozáson kapcsolódnak be a közös munkába.
    A Magyarok Világszövetségének Elnökségét Patrubány Miklós, Borsos Géza, Fuksz Sándor és Bottyán Zoltán képviselték.
    Az egybegyűltek közös elhatározása alapján egy éven belül megszülethet a valamennyi jelenlevő által korszakos jelentőségűnek nevezett intézmény. Az eseményre sajtószolgálatunk még visszatér.
    A Magyarságtudományi Egyetem létrehozása érdekében indított, Keresünk százezer magyar embert! című gyűjtés az MVSZ honlapján követhető http://www.mvsz.hu/szazezer_magyar/szazezer_nyito.html
    MVSZ Sajtószolgálat
    7360/111206

    VálaszTörlés